Епизод: Пътят на промяната

Създателят на семинарите ИНСАЙТ Ръсел Бишоп надникна „Отвъд зоната на комфорта“. В интервю пред Ивайло Везенков от телевизия BIT той разкри своята визия за промяната, как да напуснем удобната зона на комфорта си и да се събудим от летаргията. Световноизвeстният експерт по личностна и организационна промяна обясни какви са първите стъпки за това и възможна ли е истинската трансформация, за да направим живота си успешен и значим. „Излизането от тази комфортна зона на познанието, не е лека задача, могат да минат години. Все пак обаче колкото повече си представяте новото, толкова повече ви се налага да стигнете дотам, нещо от вътре ви подсказва, че трябва да го направите. Става въпрос за въображението като инструмент“, обясни Ръсел Бишоп.

Независимо, че е натрупал 40 годишен стаж, той продължава да се вдъхновява в работата си. „Вдъхновявам се когато хората често правят нещо, а след това се чудят защо са го сторили. Проблемът е, че обикновено се фокусираме върху неща, които нямат особено значение. Затова постоянно питам събеседниците си какво искат, защо го искат и защо това е важно за тях. Това е сериозен въпрос. Хората от цял свят се стремят към едни и същи неща – и това не са къщите и колите, а как да подобрят качеството си на живот като засилят преживяванията си, връзката със себе си. Има много хора, които въпреки че притежават нескромно количество материални неща, не са щастливи, за разлика от други, които имат по-малко материални блага, но се чувстват добре и комфортно със себе си. Затова всичко е въпрос на собствените ви представи.

Изключително важно е предизвикателството – да си отговорите защо искате промяната и какво ще се случи, ако тя се случи. Това е важно, защото колкото повече си задавате въпроса „защо“, толкова по-изобретателен ще бъдете с въпроса „как“. Има много възможности ако знаеш целта си. Ако ви попитам какво означава „Отвъд зоната на комфорт“, отговорът Ви в повечето случаи ще бъде свързан с думата „комфорт“. Замисляли ли сте се обаче, че има хора с опасни професии, при които няма сигурност, но те също се чувстват комфортно? Е, разбира се няма как да се чувствате прекрасно ако катерите отвесни скали по време на буря. Комфорт означава да правиш нещо познато. А колкото повече опознавате новото, толкова по-комфортно ще ви бъде.

Какво още каза пред телевизия BIT световноизвестният мотиватор Ръсел Бишоп вижте във видеото:Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Епизод: Пътят на промяната

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Епизод: Пътят на промяната  
Сподели с приятели: