Джон Мортън

Джон Мортън

Джон Мортън

Проявлението на Духа, Мира и Светлината/The Embodiment of Spirit, Pеace and Light

„Всеки от нас има достъп до вътрешния си майстор – най-висшата природа на това, което сме.”

Повече от 35 години Джон Мортън е отдаден на делото на Джон Роджър. Вдъхновява и обучава хората по света в учението на духовното сърце и в това да виждат благословиите във всяка ситуация. Служи като духовен директор на MSIA (Movement of Spiritual Inner Awareness) и други организации, част от които основани от Джон Роджър – Peace Theological Seminary & College of Philosophy, HeartFelt Foundation, Institute for Individual and World Peace, Insight Seminars и EduCare Foundation. В борда на директорите на Инсайт Семинари. Роден в Лас Вегас, детството му минава в пътуване заради работата на неговия баща. Има високи постижения и в спорта, и в училище. Има степен по възобновяеми природни ресурси от University of California at Davis, магистърска степен по консултиране в California State University и докторска степен по духовна наука от Peace Theological Seminary & College of Philosophy. Джон е наясно, че с неговия бекграунд може да има кариера, каквато пожелае. Всичко се променя, когато търсенията му за духовността и медитирането го отвеждат до участие в семинар на Инсайт през 1978 г. и среща с Джон Роджър. Скоро след Инсайт I заявява на J-R, че иска да служи по какъвто и да е начин за най-висше благо. Джон Мортън прекарва много години в подпомагане и пътуване с Джон Роджър, разработвайки и водейки уъркшопи и семинари на MSIA за духовно развитие и посвещавайки времето си на Инсайт и други организации, отдадени на духа, мира и пробуждащото се сърце. През 1988 г., десет години след като е ръкоположен като министър в MSIA, получава ключовете към Съзнанието на Мистичния Пътешественик от Джон Роджър. Джон Мортън е реализиран писател и майсторски фасилитатор, който споделя отдадеността си на делото на духа заедно с прекрасната си съпруга Лей Тейлър-Янг Мортън.

Всеки аспект от неговата личност е интегриран като част от едно цяло. Нищо не е в повече, всичко е на мястото си, всичко е в синхрон. Радостта от живота и хуморът са като изначален отпечатък в генетичния софтуер на това харизматично, любящо и щедро сърце.

Когато Джон се появи, цялото пространство се променя. Не можеш да го разбереш с ума си, но го усещаш със сърцето си. Защото влизат светлината, любовта и мира. С цялото си същество усещаш свързаността си с нещо по-голямо от теб, отвъд това, което познаваш. Нещо, което ти казва „обичам те такъв, какъвто си и това е достатъчно“. Разбираш, че магнетизмът е вътрешно състояние, което се проектира навън. С изумяваща лекота и яснота прокарва тънка, невидима червена нишка между категории, векове, епохи на човешко знание и еволюция. Джон Мортън е Духът. Познанието. Всемира. Не иска, не изисква, не налага. Въплъщава, присъства, проявява. И оставя избора на теб. И дори да си мислиш, че не си избрал, всъщност си го направил. Защото всеки, видял Джон Мортън, вече се е качил там, където избира себе си.

Да учиш с Джон означава:

  • Да умееш да виждаш пресечната точка на всичко, което е било и ще бъде, с благост и мир.
  • Да разбираш, че всички сме свързани не само тук и сега и че ти самият си част от червената линия на всички възможни точки и фрагменти от хилядолетно човешко познание. Да вярваш в дълбокия смисъл, че ако се погрижиш за светлината в себе си, ти всъщност помагаш на цялото човечество да се премести на едно по-високо ниво на осъзнатост.
  • Да приемаш с търпение и усмивка, че си съвършен в своето несъвършенство и че си тук, за да учиш цял живот.

ИНСАЙТ е семинар за всеки, който се интересува от себе си. Място, където се получават поредица от осъзнавания и прозрения за това как управляваме и участваме в живота си, за моделите, според които живеем. Тридневно пространство, в което изцяло можем да си позволим да се обърнем към себе си да изследваме как се ограничаваме и създаваме изкуствени граници за възможностите, които съществуват.

Попитайте ваши познати, близки и приятели за тяхното преживяване в Инсайт семинарите. Те най-добре ще ви насочат дали това ще е нещо полезно и приятно за вас.

Инсайт I