Как се превърнах в Учител на себе си…

Откакто се помня съм мъжко момиче! Мога всичко, справям се отлично, знам как да се оправям сама. И много мразя някой да ми дава акъл. Защото аз просто знам – чета, разбирам, анализирам и прилагам. И съм много успешна, особено в бизнеса. И без никой да ме учи как, успях да си отгледам детето – хей така, почти между другото. Така си живеех чудесно, докато един ден приятел ме покани на Инсайт семинар.

Как се превърнах в Учител на себе си...

Много ги мразех тези семинари за “личностно развитие“, защото си мислех, че знам повече от всички. Дори не знам защо отидох, но си спомням първия ден – с каква ирония гледах ентусиазма на участниците и колко много критика имаше към всеки и всички. Дори говореха нещо за сърцето – „ужас, какво ти сърце, ние имаме работа, проблеми и отговорности в тоя живот” си мислех аз. Спомням си и колко стресирана бях, когато изгубих контрол и в един момент излях от  себе си „Какво искам“…. (дори го казах на един друг участник!). От тогава минаха 5 години. Продължих да ходя на различни нива Инсайт семинари.

Защо ли?

Защото там никой не ми казва какво и как да направя. Успях истински да осъзная неща, които съм чела и слушала хиляди пъти, и сама да направя изводите за себе си.  По време на семинарите чувствам, че аз съм Учител на себе си, сама решавам какво е добре да правя и какво трябва да оставя зад гърба си, как да приемам нещата, с които се сблъсквам ежедневно. Най-после посветих време на това да наблюдавам себе си, да се поставя в центъра на моя живот и да си задам въпроса „Какво всъщност искам АЗ, какво ме прави наистина щастлива и спокойна?“

На тези семинари срещнах много силни и успешни хора, от които научих много. Разбрах, че всички изпадаме в почти същите житейски ситуации. Убедена съм, че всеки участник е бил на различен семинар, защото там всеки е учител на себе си и осъзнава различни неща за собствения си живот.

И сега съм си същата – мъжко момиче. Но се чувствам някак по-автентична, по-егоистична и доста по-усмихната! Разбира се, не съм спряла да греша, още се случва да „падам“ и да се критикувам. Но сега вече забелязвам нещата по-бързо и знам, че всичко ще мине. Защото сега отговорите са в мен, аз избирам как да се чувствам във всеки един момент.

И съм благодарна – на онзи приятел, той знае защо. 😉

Автор: М.Р.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Как се превърнах в Учител на себе си...

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Как се превърнах в Учител на себе си...  
Сподели с приятели: