Какво тревожи българските тийнейджъри?

Проблемите на децата, които не споделят с родителите си

Какво тревожи българските тийнейджъри?

Независимо, че съвременните родители са разделени само с едно поколение от днешните тийнейджъри, ще се изненадате колко различни са проблемите, пред които се изправят младите хора днес. Понякога зад импулсивното, често влудяващо и неведнъж безразсъдно поведение на тийнейджъра до нас, се крие цяла вселена от несподелени притеснения, десетки часове онлайн комуникация с връстниците, сложни ритуали за приемане в различни социални кръгове и въпроси, за които никога няма да дръзнат да попитат своите родители.

Какво тревожи българските тийнейджъри?

За да разберем по-добре детето до нас, което постепенно се превръща в завършена и самостоятелна личност, както и да избегнем обичайните конфликти при подрастващите, е най-добре да обърнем внимание на проблемите, които вълнуват тийнейджърите. Да надникнем в онези емоции, които не винаги имат външен израз, но вълнуват дълбоко нашето дете.

Какво тревожи българските тийнейджъри?

Така въоръжен със знание и търпение, всеки един родител би бил много по-пълноценен, оказвайки подкрепа на детето си, в едни от най-вълнуващите, но и трудни години от живота му.

Тук идва и трудната част – да си отговорим на въпроса „Какво вълнува тийнейджърите днес?“

Какво тревожи българските тийнейджъри?

По мнение на Виталий Фомин, фасилитатор на образователни семинари за тийнейджъри – Тийн Инсайт (Teen Insight), основните теми, които безпокоят днешните младежи, най-често са свързани с взаимоотношения им с родители, приятели и съученици. Младите хора живо се вълнуват от своята бъдеща реализация в живота, свързана с избора на университет и кариера, които да им осигури най-вече независимост и финансова стабилност.

Прочетете цялата статия тук.
Използваните снимки са от Thinkstock.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Какво тревожи българските тийнейджъри?

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Какво тревожи българските тийнейджъри?  
Сподели с приятели: