Когато избираш мечта, погледни към сърцето си!

Каква е разликата между намерение и методът за постигането му?

Намерението е това, което искаме, което наистина желае нашето сърце. Методите от своя страна са начините да го получим. Те могат да са всевъзможни действия, информация, неща и видовете поведение, които използваме за да стигнем до там.

Когато избираш мечта, погледни към сърцето си!

Вашето намерение може например да е „Искам да отида на море“, а методите за това да са автомобил, влак, автобус, дори каруца, велосипед, скейтборд или друго превозно средство. За всяко намерение има множество различни методи за постигането му. Някои по-обичайни, други не толкова.

За разлика от целта ни, която сме открили за себе си, намеренията ни са плод на нашия собствен избор. Ако например вашата цел е посоката „запад“, намерението ви може да е свързано с всяка конкретна дестинация на запад, която изберете.

Защо е важно да разберем тази разлика? Какво общо има тя с осъществяването на мечтите ни?

Ако попитате някого, защо не е постигнал мечтите си, той вероятно ще ви изброи редица проблеми: недостатъчно средства, информация, връзки и какви ли не други обстоятелства. Истината обаче е, че всички те са просто погрешни методи за осъществяването на мечтите. И следователно могат да се променят.

Много хора оставят методите си да определят дали ще постигнат техните намерения. Това е фундаментална грешка.

Как да променим това? Просто променяме методите!

Причината мнозина около нас да се чувстват неудовлетворени от живота е, че те прекарват времето си използвайки едни и същи методи. Все едно да преподреждате отново и отново столовете на борда на печално известния пътнически кораб Титаник. Без значение колко добре ще го направите, резултатът ще е един и същ.

Истината е, че ако правите това, което винаги сте правили, ще получите онова, което винаги сте получавали.

Когато си избирате мечта, погледнете в сърцето си, а не в „реалността“ около вас. Затова се нарича мечта – не е нужно да е ограничена до вашата реалност. След като я определите, превърнете тази мечта в свое намерение. Посветете й се и действайте за нейното осъществяване. Методите за постигането й просто ще се появят сами.

Намерението може и да е метод.

Едно намерение може да бъде метод за постигането на друго по-значимо намерение. И другото намерение от своя страна да се окаже инструмент за осъществяването на трето – още по-важно.

Таксито например може да е метод, който да използваме за да осъществим намерението си да отидем до гарата. Тя на свой ред може да се окаже метод за да отпътуваме до морето. То пък би могло да е метод за да си починем и да постигнем щастие и спокойствие. Което в крайна сметка би могла да е целта ни.

Ние можем винаги да добавяме нови методи, в зависимост от обстановката, обстоятелствата, нашата възраст и редица други фактори. Това просто показва желанието ни да се учим. Всичко, от което имаме нужда, е да се посветим и да го пожелаем.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Когато избираш мечта, погледни към сърцето си!

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Когато избираш мечта, погледни към сърцето си!  
Сподели с приятели: