Не получаваш това което искаш, а това, което си

Не получаваш това което искаш, а това, което си

Toва, което „храниш“ с мислите и енергията си, това е твоят фокус – и това се проявява в твоя живот.

Това, което избираме да мислим, ни кара да изпитваме определени емоции и това е, което сътворяваме и привличаме в живота си.

Toва води до действия.

Когато мислим на дребно и правим действия на дребно – това е послание към Вселената. Това даваме, това и получаваме. Даваме малко и получаваме малко. Даваме много и получаваме много.

Например, искаме да получаваме повече пари. Но постоянно в мислите ни се върти как трябва да спестим всяка една стотинка, което ни прави още по-затворени към паричния поток. Действията ни стават такива – търсим всичко на ниска цена, няма да оставим бакшиш в заведението, ще се лишаваме от всичко, което много харесваме и искаме, защото трябва да „пестим“.

Тук не говорим за разхищения, а говорим за собствено лично ограничение. Не говорим за хората, избрали да правят правилен финансов разчет и да инвестират в бъдещето си.

Друг пример. Искаме романтична връзка, чакаме голямата любов – но ние самите не даваме любов, стоим в позицията на чакащ, който има само едно желание – да получава, защото не може да рискува да бъде наранен, отхвърлен и т.н.

Просо стоим и се оплакваме колко много лишени от чувства хора има и ние самите ставаме един от тях. Но дори не го осъзнаваме.

Как се случва? Как се появяват тези мисли и откъде започва всичко?

Когато сме малки деца, необременени от всякакви правила на обществото и изисквания на семейството, ние сме изпълнени с любов и вяра. Вяра, че всичко на света ни е позволено и ние сме тук, за да му се наслаждаваме.
Но в последствие получаваме възпитание от хората около нас – това може, другото не може и така нататък.
След това идват обидите, гнева, миналото и всичко, което трупаме по пътя на съзнателния ни живот, който има за цел да ни направи „големи и зрели хора“.

След като станем напълно „обработени“ и готови за това общество, вече сме големи хора, ние вече започваме да издигаме бариери от правила и страхове, наложени ни в по-малка възраст.

И така живеем чужд живот, който ни потиска и предизвиква негативни емоции в нас ден след ден. И те се трупат. Стига се до момент, в който не можем повече.

Как да се справим?

Ако не се чувстваш добре в момента, има голяма вероятност да си в точно такава ситуация.

В ситуации, когато ние не се чувстваме добре, тъжни сме, изпитваме нещастие и забравяме да видим красотата около нас…Време е да обърнем внимание на това, което се върти в главата ни. Да му отдадем, обаче, много повече наблюдаване от обикновеното.

Защото мислите са като стрели, излитат бързо, но могат да повлияят цял един живот.

  1. Наблюдавай мислите си, опитай се да разбереш на какво даваш фокус самият ти – в мисленето си всеки ден.

Може да записваш своите мисли и в края на деня да ги прочиташ отначало, опитвайки се да видиш това, което се е повтаряло в съзнанието.

Това е упражнение, което всеки от нас може да прави и то ще ни помогне да разберем много повече себе си.
Това са ситуации, в които може да попадне всеки един от нас. Абсолютно човешко е да загубим пътя си, но от нас зависи да се върнем отново в нашата линия, която ще ни води към нашето собствено лично щастие.

  1. Другото, което можеш да направиш е да помислиш в какви среди вирееш, с какви хора се срещаш и с какви хора общуваш?

Възможно е да си заобиколен от токсични и негативни хора, които спомагат това негативно мислене и подхранват цялото вътрешно твое усещане на тъга, болка, несправедливост, гн яв.
Ако установиш, че е така – време е да направиш промяна и да пуснеш всичко в живота си, което не те прави щастлив и те затормозява.

  1. Намери средата, хората, инструментите, които ще ти дадат тласък напред.

Не е нужно да се справяш сам или да търсиш „топлата вода“. Има установени инструменти, които могат да ти дадат нужната вярва и любов, които си загубил по пътя си. Те ще те върнат в „позицията на дете“ и ще ти напомнят, че нищо не е загубено и винаги имаш шанс да бъдеш себе си – без страх, без ограничения.

Те ще са огледалото на твоите мисли и ще ти помогнат да наблюдаваш своите действия. По този начин ще видиш това, с което допринасяш в собствения си живот и вече ще знаеш кое и как да промениш.
Заповядай на приключението ИНСАЙТ – семинарът на пробуждащото се сърце!

Светът на Инсайт I – тук няма осъждане, няма логика.

Има ЖИВЕЕНЕ. Преживяване. Докосване.Топлина.

Учене чрез преживяване!

Инсайт I е образователен семинар създаден в САЩ през 1978 година. Семинарът предлага учене, чрез преживяване и се провежда в България от гости-фасилитатори, които имат различно образование и призвание в живота: от доктори на науките до учители, от бизнес консултанти до актьори, от известни автори на световни бестселъри до собственици на бизнес, от експерти в създаване на корпоративен успех до експерти по комуникация, лидерство и управление на конфликти.

***Осигурен превод на български език.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Не получаваш това което искаш, а това, което си

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Не получаваш това което искаш, а това, което си  
Сподели с приятели: