Обърни се към себе си – Великите мисли на Руми

Казват, че промяната става отвътре навън. Казват, че чувствата са вътре и се проявяват навън. Поради тази причина подбрахме девет цитата на великия Руми. Няколко мисли, които ще те обърнат навътре и ще ти припомнят за самия теб.

Джеляледдин Руми, наричан Мевляна е персийски поет, мислител, учител и философ, роден през 1207 г. в земите на днешен Афганистан. Бащата му Баха-е Велад е религиозен водач и учител. Поради заплахата от монголско нашествие семейството му поема на път.

Пътуването преминава през свещените земи на Мека и Средния Изток и достига Коня – днешна Турция, където завършва. Там живее и твори, докато не напуска този свят през 1273 г.

Обърни се към себе си – Великите мисли на Руми

Ще се радваме някоя от тях да те докосне. А ако това се случи, остави коментар или сподели този текст, за да стигне до този, който има нужда да го прочете.

 1. Напълнят ли се със сълзи очите ти, знай, или Душата ти е закопняла за своя Бог, или Бог е закопнял за теб.
 2. Не тъжи. Всичко, което си изгубил, се връща при теб под друга форма.
 3. Роден си с крила, защо предпочиташ да пропълзиш през живота?
 4. Ако душата ти не е радостна, когато очите ти са отворени, знай, че е затворено окото в сърцето ти. Отвори го.
 5. Това, което търсиш, търси теб.
 6. Много от грешките, които виждаш у другите, са собствените ти грешки, отразени обратно към теб. В действителност, ти жигосваш и обвиняваш себе си.
 7. Потрудете се за всяко свое желание, работете, защото е нужно да положите страдание за него.
 8. Бъди силен, без да проявяваш насилие, бъди мек, без да показваш слабост.
 9. Какво е любовта? Не ще научиш никога, докато не изгубиш себе си във Възлюбения.

Дали има мисъл тук, в която най-много намираш себе си? Пътуването навътре е безкрайно, но стигането до целта е погрешен фокус. Най-много енергия се влага в пътуването, защото процесът на трансформация и промяна е най-красивото нещо, което човек може да си подари.
Затова те каним на едно пътешествие към самия себе си….Каним да отделиш време само и единствено на себе си, защото моментът е дошъл и защото го заслужаваш.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Обърни се към себе си – Великите мисли на Руми

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

 • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
 • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Обърни се към себе си – Великите мисли на Руми  
Сподели с приятели: