Ръсел Бишоп в интервю за НОВА

Ръсел Бишоп в интервю за НОВА ТВ: научете се да живеете в хармония с това, което имате

Ръсел Бишоп в интервю за НОВА Ръсел Бишоп е един от основателите на семинарите Insight. Занимава се с личностно и професионално консултиране от повече от 40 години. Помогнал е на над 1 милион души в 34 страни по света. Личен консултант е на знаменитости като Опра Уинфри и Дийпак Чопра, а негови клиенти в сферата на бизнес консултирането за промяна и развитие на предприятия са повече от 500 компании по целия свят в секторите авиация и астронавтика, фармация и биотехнологии, информационни технологии, телекомуникации и енергетика и др.

В интервю с репортера на НОВА ТВ Ева Костова, Бишоп дава съвети на тези, които искат да променят живота си, като говори за проблемите и мечтите на хората по света и в България, начините да постигнем хармония в личен и професионален план, а също и за пътя към промяната и успеха в кариерата и живота.

Ето какво споделя Ръсел Бишоп в интервюто:

Хората по света често се заблуждават, че ще постигнат щастие притежавайки пари, добра работа, къща, кола. В момента, когато получат всичко това обаче, те осъзнават, че нещата, за които реално мечтатят и ги правят щастливи, са спокойствие, сигурност, свобода, любов.

Затрудненията на работното място също често не опират само до заплащането. Служителите най-често посочват като проблем факта, че задачите в едно предприятие почти никога не се разпределят равномерно и отношението на ръководителите не е еднакво към всички служители. Затова Ръсел Бишоп съветва ръководителите да спазват 3 основни правила: 1. да знят какво искат от служителите и добре да им го обяснят; 2. да стимулират служителите да разкриват пречките по пътя, а не да им се карат за това; 3. Да развиват потенциала на служителите, да изслушват техните идеи и съвети и да ги стимулират, защото служителите често са най-близо до проблема в трудна ситуация и най-лесно биха открили изход от нея.

Бишоп дава същите съвети и към тийнейджърите, които често имат подобни проблеми и въпроси като възрастните, но са много по-ентусиазирани да споделят, слушат и следват препоръки.

Според Бишоп най-често срещаният проблем в България е оплакването. Ето защо той съветва  да се научим да живеем в хармония с това, което имаме, което не означава да се примирим, но да приемем фактите и да намерим начин да бъдем щастливи с тях. Препоръката му е след като постигнем харминия със себе си и с околния свят в ситуацията, в която сме, да се опитаме да промените едно малко нещо в живота си, след това още едно и така да напредваме в развитието си, без да очакваме мигновена пормяна.

 Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Ръсел Бишоп в интервю за НОВА

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Ръсел Бишоп в интервю за НОВА  
Сподели с приятели: