Ръсел Бишъп

Ръсел Бишъп

Ръсел Бишъп

Пазителят на печата/The Guardian of the Insight Seal

„Искам да говоря за промяната, която си струва да бъде направена.“

Ръсел е признат експерт в областта на личностната и организационна трансформация. Основател е на Bishop & Bishop – компания, специализирана в стратегическо бизнес консултиране. Притежава рядко срещана способност да идентифицира проблемните места, да създава яснота и провокира трансформационна промяна. Като основател на 5 компании, той използва над 35 годишния си консултантски и оперативен опит за разрешаване на реални бизнес предизвикателства, свързани със стратегическото изпълнение и подобряване на организационното представяне. Фокусира се в коучинг на ръководни кадри, развиване на осъзнат бизнес, при който целта е преди печалбата, изграждане на екипи, базирани на отговорност, превръщане на стратегията в измерими тактически планове, интегриране на лични и професионални цели. Работил е с най-добрите Fortune 500 компании в областта на космонавтиката, здравеопазването, фармацевтиката и биотехнологиите, информационните технологии, телекомуникациите и нефто и газодобива. Автор на многобройни статии за силата на избора и осъзнатостта, както и на книгата бестселър „Workarounds That Work: How To Conquer Anything That Stands in Your Way at Work”. Лектор по темите за продуктивността към MBA програмата на UCLA, University of Texas и Washington University в Сейнт Луис. Ръсел е бил част от борда на директорите на университета в Санта Моника и член-основател на Консултативния борд на the Points of Light Foundation. Има магистърска степен по образователна психология от University of California. Запален голфър и кулинар.

Ръсел е Създател. Умът, който притежава ключовете към „тайната“ (на) Инсайт. Той е картата на познанието с всички причинно-следствени връзки, които уплътняват Инсайт и го превръщат в стройна система за осъзнаване на сърцето и духа. Ръсел е матрицата и отпечатъкът. Съчетава прагматизъм и дълбочина по онзи специфичен начин, който не оставя съмнение, че всичко ще бъде докоснато и опознато. С ентусиазъм на откривател и яснотата на мъдрец изгражда моста, по който те превежда до мястото, на което често с една дума или за един миг израстваш с години. Безапелационен стратег, той провижда, че благосъстоянието на бизнеса и на целия свят е функция от „правилните“ хора, които изграждат „правилните“ общности и компании. И затова се посвещава на това да те преведе да откриеш онова, което за теб има истинско значение и искаш да имаш повече от него в живота си. Защото само така ще можеш да бъдеш генератор на онази промяна, която си струва да бъде направена и с която ти лично можеш да влияеш – върху организацията, в която работиш, обществото и целия свят.

Да учиш с Ръсел означава:

  • Да получиш частите от легото, които са ти необходими, за да адресираш всички аспекти на личностното ти израстване. Да разбереш, че имаш избора и свободата да настроиш тази отворена система, съобразно твоите ценности, морал и интегритет.
  • Да интегрираш концепцията, че наличието на структура и контролни механизми към нея могат да разширят зоната ти на полезно действие, вместо да я лимитират.
  • Да преминаваш бързо между нива на човешко познание до онзи момент, в който в миг осъзнаваш голямата картина, смисъла и пътя за себе си.

ИНСАЙТ е семинар за всеки, който се интересува от себе си. Място, където се получават поредица от осъзнавания и прозрения за това как управляваме и участваме в живота си, за моделите, според които живеем. Тридневно пространство, в което изцяло можем да си позволим да се обърнем към себе си да изследваме как се ограничаваме и създаваме изкуствени граници за възможностите, които съществуват.

Попитайте ваши познати, близки и приятели за тяхното преживяване в Инсайт семинарите. Те най-добре ще ви насочат дали това ще е нещо полезно и приятно за вас.

Инсайт I