Как създадох ИНСАЙТ?

Как създадох ИНСАЙТ и как той може да бъде полезен за бизнеса?

Ръсел Бишоп

Движението за вътрешно самоусъвършенстване се създаде през 70-те години на ХХ век. Още в края на 60-те години забелязах, че повечето семинари по това време бяха… така да се каже… много неприемливи за курсистите. И си помислих, че има по-хуманен начин, с повече възможност и свобода хората да изразяват това, което са. Когато създадох ИНСАЙТ основната ми мисъл бе как да станеш в по-голяма степен този човек, който наистина си. Сега много хора ще се запитат: „Защо ми е да се запиша на този курс?“.

Много от нас са усвоили различни поведения през годините, много начини, които се предполага, че са социално приемливи. Има много хора, които се примиряват с живота, вместо да създават живота, който са предпочели. Така че ИНСАЙТ ще те научи как би създал живота, който би предпочел, вместо този, с който си се примирил. Днес има натиск върху хората, повече липса на време, дигитално ни разсейват най-различни неща и можеш да почувстваш почти социален екстаз, когато чеуш хората да говорят правилно за проблемите по света – дали ще е глобалното затопляне или пък замърсяването на въздуха, на водата… Планетата има много проблеми, тогава възниква въпросът – кои са хората, които създават това? Не познавам някой, който иска да живее в мръсна заобикаляща го среда. Не познавам някой, който иска да живее в замърсена вътрешна среда.

И така много от това, което е ИНСАЙТ днес е това, което винаги е бил: да станеш в по-голяма степен този човек, който вече си. В днешния ден наистина е важно да работим и то може би много повече от всякога. И все пак дали работата ни е, за да подпомага животът ни или животът ни е за да подпомага работата ни. Мисля, че въпросът е повече в това как да имаш работа, която да подпомага живота ти. Много изследвания сочат, че когато една организация проявява грижа към хората си и им позволява да се грижат за самата организация, то тя процъфтява и се справя много по-добре по всякакви социално-икономически и стандартни показатели като вътрешна възвращаемост, стойност на дяловете, цена на акциите, има много по-измерима полза, когато се грижиш за хората си. Така че в бизнес консултирането, което съм практикувал прези тези дълги години съм открил, че бизнес стратегиите не работят сами по себе си – хората карат стратегиите да работят. Бизнес процесите не работят – хората карат процесите да работят. Наистина, нужни са ти стратегия и процеси, но ако нямаш подходящите хора, нещата се разпадат.

И така, какво означава да имаш продходящите хора? Да искаш хората в твоята организация да са будни, фокусирани, загрижени и способни. А не да идват на работа загрижени за това какво не е наред вкъщи. И не би искал хората да се прибират вечер вкъщи, разтревожени за това какво не е наред в офиса. Има определен пък, който е за това да помага на хората да открият какво има най- голямо значение и как да правят избори, които да им позволяват да правят това, което има най- голямо значение. Затова обичам да говоря за правенето на промяна, която си струва да бъде направена. Много промени могат да бъдат направени в света, но не много от тях си струват.

Ами бизнесът – прави ли бизнесът принос, който си заслужава? Ние правим ли нещо, което има значение?Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Как създадох ИНСАЙТ?

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Как създадох ИНСАЙТ?  
Сподели с приятели: