Как усещането, че сме недостойни, може да е наш приятел?

Да бъдем недостойни за нещо не е непременно лошо. Всъщност това може да е важен фактор за да се развиваме в сферата, в която наистина си струва. Причината е, че също както можем да имаме всичко, което пожелаем, но не всичко едновременно, по същия начин ние можем да бъдем достойни за всичко, което искаме, но не и за всичко едновременно.

Просто защото, освен ако не планираме да живеем вечно, ще трябва да се концентрираме върху една или малко на брой сфери и за сметка на това да загърбим друга.

Да допуснем например, че искате да сте адвокат. Вие ще се посветите на това и ще пристъпите към определени действия в тази насока. В резултат желанието ви най-вероятно рано или късно ще се осъществи.

Ако обаче междувременно някой ден си кажете: „искам да стана доктор“, вероятно ще се почувстваме недостойни за тази сложна и съвсем различна професия. Докато учите право, онази част от вас, която иска да бъде доктор, ще се чувства недостойна и това ще е напълно обосновано.

Причината не е, че няма да бъдете добър доктор или че не сте достатъчно умен или нещо друго. Просто сте избрали друга сфера на реализация, която също ви отнема много време, средства и постоянство.

Как усещането, че сме недостойни, може да е наш приятел?

Затова и усещането, че сте недостойни да бъдете доктор, ще бъде от полза за вас, защото ще ви задържи по пътя на правото. Вие ще се реализирате успешно в една сфера и по един или друг начин ще бъдете недостойни за останалите извън нея.

Разбира се има и хора, които с времето успяват да се реализират в повече посоки. Обикновено това става постепенно. Човек, който вече е станал адвокат, например би могъл да се чувства много по-достоен да стане и доктор, отколкото някой, който все още учи право в университета. Защото практикуващият адвокат, сравнен със студента по право, има много повече време, повече опит и повече средства.

Най-важното е, ако сте наясно с мечтата си, да си кажете, че сте достоен именно за тази мечта, да си го повтаряте многократно и да се програмирате вътрешно за това. Бъдете щастливи, знаейки, че мечтата си е ваша и приемете, че всичко останало просто не ви принадлежи.

По този начин чувството на достойнство и недостойнство ще ви помогнат да продължите да се движите по вашия път. Усещането, че сте недостоен за нещо в страни от него, реално ще се превърне във ваш приятел, който ви насочва в правилната посока.

И най-важното: винаги помнете, че изборът за това, за което да се чувствате достоен, принадлежи единствено на вас.

Ако искате да разберете повече за това, как да се възползвате от тези чувства, за да сте по-успешни по пътя, който следвате, присъединете се към нас на семинара Инсайт 1.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Как усещането, че сме недостойни, може да е наш приятел?

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Как усещането, че сме недостойни, може да е наш приятел?  
Сподели с приятели: