Неписано в учебниците

Приятели на Инсайт, този месец стартираме нова регулярна рубрика в блога ни „Insight Magazine“, която нарекохме “Неписано в учебниците”. Поредицата ни е вдъхновена от един от основатели на Инсайт Семинарите – Джон Роджър и книгата му – „Живот 101 или всичко, на което училището не успя да ни научи”.

Неписано в учебниците

Ще се радваме да разберем от вас кои са темите, които най-много ви вълнуват, за да отделим повече време и по-задълбочено внимание на тях. 🙂

Започваме с една от най-важните за всички нас теми – Здравето, като споделяме 10 мисли, които могат да ни помогнат да направим нещо повече за своето цялостно усещане и представа за здравето.

10 мисли за здравето или здрави ли сме действително

Какво е здравето? Дали това е физическо и психическо отсъствие на болест или просто усещане за щастие и удовлетвореност, въпреки наличието на физически проблем? Замислете се над следните 10 истини за здравето и може би ще се изненадате колко здрави сте в действителност или ще откриете какво е това нещо, което все не ви достига, за да се почувствате здрави. При всички положения, ние от Инсайт ви пожелаваме едно – бъдете здрави!  🙂

Неписано в учебниците

 1. Здравето е не само отсъствие на болест, здравето е наличие на жизненост, енергия и удоволствие.
 2. Фокусирайки се непрекъснато върху елиминирането на болестта, малко от нас се научават как да подсилят здравето си и малко от нас дори се замислят, че това въобще е възможно.
 3. Не е нужно да си болен, за да се почувстваш по-добре.
 4. Здравето е не само за тялото. Здравето засяга и съзнанието, емоциите, цялата ни същност.
 5. Здравето е степента на енергията, генерирана от любов, която преминава през тялото ни. Колкото повече е тя, толкова по-здрави сме.
 6. Да бъдем здрави не е тежка, а лека задача.
 7. Здравето не е самоцел, а начин на живот.
 8. „Здравето е състояние, за което медицината няма какво да каже” У.Х. Оден
 9. „Щастието не е нищо повече от добро здраве и лоша памет” – Алберт Айнщайн
 10. „ Дали сме здрави може да преценим по това от кое вземаме по 2 наведнъж – хапчета или стълби” – Джоан Уелш

 Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

Неписано в учебниците

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

 • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
 • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

Неписано в учебниците  
Сподели с приятели: