7 истини от Ошо, които могат да променят живота ти

Oшо е един невероятен начин да се обърнеш към себе си и към това, което е в дълбочината на самия теб…

Ошо има издадени над 600 книги на 30 езика и милиони последователи, възприели мъдростта на индийския философ и мислител. Той е известен също и със своя революционен принос към науката на вътрешната трансформация, с един подход към медитацията, който отчита ускорения ход на съвременния живот. Неговите уникални „активни медитации“ са предназначени първо за освобождаване на стреса, натрупан в тялото и ума, така че преживяването на медитативното състояние на релаксация и освободеност от мисли да става по-лесно.

7 истини от Ошо, които могат да променят живота ти

Подбрахме специално за вас 7 житейски съвета от Ошо, които могат да променят живота ви още сега.

  1. Първо се уединете. Като за начало бъдете удовлетворен от самия себе си. Първо станете толкова искрено щастлив, че да няма значение, ако никой не дойде при вас; вие сте пълни, препълнени. Ако никой не почука на вашата врата, то няма значение, всичко е наред – нищо не изпускате. Не чакайте, някой да дойде и да почука на вашата врата. Вие сте си удома. Ако някой дойде при вас – прекрасно. Ако никой не дойде – също прекрасно. Тогава вие можете да завържете отношения с други. Вече можете да правите това като стопанин, а не като роб.
  2. Хората приемат всичко толкова сериозно, че това става бреме за тях. Научете се да се смеете повече. За мен смехът е толкова свят, колкото и молитвата.
  3. Всяко действие води до незабавен резултат. Просто бъдете бдителни и наблюдавайте. Зрелият човек е този, който е наблюдавал себе си и е открил какво за него е правилно и какво неправилно; какво е хубаво и какво лошо. И благодарение на това, че е открил това сам, той има огромен авторитет: даже, ако целия Свят ще говори нещо друго, за него нищо няма да се промени. Той има собствен опит, на който може да разчита и това е достатъчно.
  4. Смелостта е движение в неизвестното и извън зависимостта от всички страхове. Смелостта това не е безстрашие. Безстрашието се случва, когато ставате все по-смел и по-смел. Това е върховното изживяване на смелостта – безстрашието е смелостта, която става абсолютна. Но в началото разликата между страхливеца и смелчагата не е толкова голяма. Единствената разлика е в това, че страхливеца слуша своите страхове и ги следва, а смелчагата ги оставя на страна и се движи напред. Смелчагата отива в неизвестното, независимо от всичките си страхове – куражът е любовна афера с непознатото!
  5. Вие се променяте във всеки един момент. Вие сте река. Сега тя тече в едно направление и климат. Утре в друго. Нито веднъж не съм виждал едно и също лице два пъти. То се променя. То постоянно се променя. Трябва да имате проницателни очи, за да видите това. В противен случай, прахът пада, и всичко става постарому; изглежда, че всичко вече е било.
  6. Тъгата дава дълбочина. Щастието дава височина. Тъгата дава корени. Щастието дава клони. Щастието е като дърво извило клоните си в небето, а тъгата е като корените забили се в недрата на земята. И двете са необходими – колкото отива на високо, толкова се впива надълбоко. Всичко това става едновременно. Колкото по-високо е дървото, толкова по-дълбоки ще бъдат неговите корени. В действителност, това винаги се случва пропорционално. Това е балансът на живота.
  7. Слушайте по-съзнателно. Събудете се. Когато почувствате, че ви е омръзнало се побутнете. Себе си, а не другия. Отворете очите си. Пробудете се. Слушайте отново. Този, който може да е щастлив сам, е истинска личност. Ако щастието ти зависи от другите, то ти си роб, ти не си свободен!

Още един невероятен начин да се обърнете към себе си и да изпитате удовлетворение от това, че СТЕ….

Инсайт I ще ви отведе на вдъхновяващо откривателско пътешествие навътре. Семинарът е създаден да ви съдейства да живеете живота си с удовлетворение и в хармония с вашите собствени цели и ценности, така че да постигате повече успехи във всички области от живота.

Инсайт I е обучителен процес, основан на преживявания. Използвайки богатството и пъстротата на големите групи хора, семинарът представлява иновативна комбинация от лекции, упражнения с партньор, активности в малки групи, водени визуализации и общуване в рамките на цялата група.Инсайт I: Семинарът на пробуждащото се сърце

7 истини от Ошо, които могат да променят живота ти

Заповядайте на семинара Инсайт I – четиридневно пространство, което е посветено на нас самите, на нашия център и на баланса, който ще ни даде всички отговори и ще ни покаже най-добрите пътища, по които да продължим.

  • Oтстъпки в цената за студенти, пенсионери и групи участници от една фирма
  • За запазване на билети и въпроси, може да се свързвате с нас на 0897 201 215

 

  

7 истини от Ошо, които могат да променят живота ти  
Сподели с приятели: